Voor 22:00 besteld, vandaag verzonden!*
Gratis bezorgd vanaf € 35,-
✨ NIEUW | Onze webshop is vernieuwd! »
Dé haartrends van de herfst / winter 2024
Datum: 01-10-2024
Auteur: Milou
Opmerkingen: 0

Dé haartrends van de herfst / winter 2024

De herfst en winter staan weer voor de deur, dus tijd om jullie bij te praten over dé haartrends van de herfst / winter 2024. Ook dit seizoen zijn er weer prachtige kapsels en haarkleuren die je niet wilt missen. Of je nu houdt van gelaagde kapsels of warme tinten; er is voor iedereen iets passends. Lees snel verder en ontdek de nieuwste trends!

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes: De textured shag is terug

Heb je altijd al een kapsel gewild met veel beweging en karakter? Dan is dit jouw moment! De textured shag maakt een grote comeback in de haartrends van 2024. Deze stijl draait helemaal om het creëren van volume en textuur door middel van vele lagen.

De shaggy cut, wolfcut en mullet zijn allemaal variaties op dit thema. Het mooie van deze trend is dat hij perfect is voor mensen die niet van een 'te perfect' kapsel houden. Het geeft je haar een nonchalante, coole uitstraling die tegelijkertijd heel modieus is. Om deze look goed te stylen, is een goede textuurspray onmisbaar. Deze helpt om de lagen te accentueren en geeft je haar die perfecte 'messy' look. Experimenteer met verschillende producten om te zien wat het beste bij jouw haartype past.

Voor wie de shaggy look iets te extreem vindt, is er goed nieuws: lange lagen zijn ook helemaal in. Denk aan de iconische 'Rachel' look uit de serie Friends. Dit kapsel met lange lagen en veel 'bounce' is nog steeds ontzettend flatterend. Vergeet niet om je kapper te vragen naar face-framing lokken aan de voorkant van je gezicht voor dat perfecte Rachel-effect!

Face-framing pony: Omlijst je gezicht

Face-framing bangs zijn dé manier om je gezicht te omlijsten en een andere draai aan je dagelijkse look te geven. Face-framing laagjes zijn kortere stukjes haar die strategisch rondom je gezicht worden geknipt. Ze geven niet alleen meer volume en beweging, maar kunnen ook bepaalde gezichtskenmerken accentueren of verzachten.

Het mooie van deze trend is dat hij voor bijna iedereen werkt. Of je nu een rond, ovaal of hoekig gezicht hebt, er is altijd een manier om face-framing laagjes zo te laten knippen dat ze jouw beste features naar voren brengen. Bespreek met je kapper welke vorm het beste bij jouw gezichtsvorm en haartype past.

Een bijkomend voordeel van deze trend is dat hij relatief low-maintenance is. Je kunt de laagjes laten groeien zonder dat je kapsel er direct onverzorgd uitziet. Perfect voor als je wilt experimenteren, zonder je vast te leggen op een drastische verandering!

Vintage volume: Een vleugje nostalgie in je lokken

Hou je van een dramatische look met veel volume en prachtige waves? Dan is de vintage volume trend echt iets voor jou! Deze haartrend van 2024 brengt ons terug naar het glorieuze Hollywood, met grote & glanzende kapsels die niet misstaan op de rode loper.

De vintage volume trend werkt prachtig bij zowel middellang als lang haar. Het draait allemaal om het creëren van body en beweging, met zachte krullen of waves die je haar een weelderige uitstraling geven. Deze look is perfect voor feestjes of speciale gelegenheden, maar kan ook aangepast worden voor een meer casual dagelijkse stijl.

Om deze look te perfectioneren, zijn de juiste producten essentieel. Begin met een goede mousse om volume aan de haaraanzet te creëren. Gebruik vervolgens een volumepoeder voor extra lift en textuur. Rond af met een glansspray om die klassieke, glamoureuze uitstraling te bereiken.

Vergeet niet dat oefening kunst baart bij deze stijl. Experimenteer met verschillende technieken zoals rollers of een krultang om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw haar. En onthoud: bij vintage volume geldt vaak 'meer is meer', dus wees niet bang om groots te gaan!

Warme tinten voor koude dagen: De haarkleur trends van 2024

Als het gaat om haarkleur 2024, zijn warme tinten de absolute winnaar dit seizoen. Deze kleuren zijn niet alleen prachtig, maar geven ook een zachte, flatterende glow aan je huid: perfect voor die grijze herfst- en winterdagen!

Een aantal populaire tinten zijn:

  • Warm bronde: Een mix van bruin en blond met goudkleurige highlights. Perfect voor wie een subtiele verandering wil.
  • Diepe karameltinten: Rijk en warm, deze kleur doet denken aan gesmolten karamel. Ideaal voor brunettes die wat warmte willen toevoegen.
  • Warme kopertinten: Van subtiel koperblond tot diep roodkoper, deze tinten geven een prachtige gloed.
  • Honing blond: Een zachte, warme blonde tint die bijna iedereen flatteert.

Deze kleuren zijn niet alleen mooi, maar ook relatief onderhoudsvriendelijk. Ze groeien vaak natuurlijk uit, waardoor je minder vaak naar de kapper hoeft voor touch-ups.

Voor de echte kleurliefhebbers is er nog een spannende trend: Carrot Cake Red. Deze levendige kleur combineert warm en vurig oranje met subtiele kaneelondertonen. Het resultaat is een prachtige, opvallende kleur die doet denken aan een heerlijke worteltaart. Deze kleur is perfect voor wie echt wil opvallen dit seizoen!

Wil je een nieuwe haarkleur eerst uitproberen voordat je deze permanent laat verven? Ga dan voor een kleurmasker.

Laat je inspireren!

Nu je op de hoogte bent van de haartrends voor herfst/winter 2024, ben ik nieuwsgierig naar jouw favoriete trend. Ga je voor gelaagde texturen, face-framing pony’s, vintage volume, of spreken de warme kleuren je meer aan? Laat je inspireren door deze prachtige haartrends en wie weet schitter jij binnenkort met een nieuwe look!

Liefs, Milou

Opmerkingen

Wees de eerste die een reactie plaatst
Plaats een reactie