Voor 22:00 besteld, vandaag verzonden!*
Gratis bezorgd vanaf € 35,-
✨ NIEUW | Onze webshop is vernieuwd! »
De juiste aanpak voor het reinigen van je gezicht
Datum: 17-07-2024
Auteur: Milou
Opmerkingen: 0

De juiste aanpak voor het reinigen van je gezicht

 Het dagelijks reinigen van je gezicht is essentieel voor een goede huidverzorging en helaas is simpelweg afspoelen met water niet voldoende. In de lucht bevinden zich namelijk overal vuildeeltjes die zich gaan hechten aan je huid. Ook produceert je huid zelf talg en dode huidcellen, wat als ‘vuil’ kan worden beschouwd. En draag jij make-up? Dan is het heel belangrijk deze zorgvuldig en goed te verwijderen.

Een effectieve gezichtsreiniging is de sleutel tot een stralende en schone huid!

De basisprincipes van gezichtsreiniging

Hoe reinig je je gezicht op de juiste manier? Het begint met het kennen van je huidtype, zodat je de juiste en passende producten kunt kiezen. Wanneer je passende producten hebt gevonden, kun je optimaal je gezicht gaan reinigen. De volgorde van stappen kan soms verwarrend zijn, dus we delen graag een basis stappenplan met je:

  • Stap 1: Was je handen! Dit lijkt misschien overbodig, maar schone handen voorkomen dat je gezicht opnieuw vuil wordt.
  • Stap 2: Verwijder eerst je make-up met een lotion, olie of melk (die speciaal ontwikkeld is voor het verwijderen van make-up) om oppervlakkig vuil en make-up te verwijderen.
  • Stap 3: Was vervolgens je gezicht, nek en hals met lauwwarm water en masseer de cleanser in. Laat deze een paar minuten inwerken en spoel vervolgens af. Dit verwijdert resterend vuil, reinigt de poriën en verzorgt de huid.

  • Stap 4: Gebruik een handdoek om je gezicht voorzichtig droog te deppen. Vermijd hard wrijven om schade aan de huid te voorkomen.
  • Stap 5: Gebruik een toner. Een toner bereidt je huid voor op de volgende stappen in je routine.

  • Stap 6: Breng een serum aan, deze kunnen nu optimaal worden opgenomen door de huid.

  • Stap 7: Sluit af met een dag- of nachtcrème. Doordat je poriën schoon zijn, kan de crème nu optimaal zijn werk doen.

Hoe vaak moet je je gezicht reinigen?

Het is het beste om deze stappen tweemaal per dag te volgen voor een grondige reiniging, zelfs als je geen make-up draagt.

Zorg voor een gezonde huid door de juiste producten te gebruiken en een consistente routine aan te houden. Heb je nog verdere vragen over onze skincare? Ons klantenservice team staat voor je klaar!

Liefs, Milou

Opmerkingen

Wees de eerste die een reactie plaatst
Plaats een reactie