Morgen in huis!*
Gratis bezorgd vanaf € 35,-
Wat te doen tegen statisch haar
Datum: 30-11-2022
Auteur: Elserieke Dales
Opmerkingen: 0

Wat te doen tegen statisch haar

In de herfst heb je het waarschijnlijk al gemerkt, maar in de winter wordt het alleen maar erger, we hebben het over statisch haar. Op de koude en droge dagen is het bijna onmogelijk om je haar in model te houden. Heb jij ook last van statisch haar? Lees dan snel verder want wij vertellen wat de oorzaken zijn van statisch haar en een aantal tips om statisch haar tegen te gaan. Zoals...

De oorzaak van statisch haar

Statisch haar ontstaat wanneer je haar die uit elektronen bestaat, extra elektronen, en dus elektrische lading, oppikt. Deze lading zorgt ervoor dat de haren elkaar als magneten afstoten, je haar is statisch.

In de winter wordt je haar heel snel statisch, dit komt omdat de luchtvochtigheid lager is, waardoor je de elektronen minder goed kunt afvoeren. Je bouwt dan meer statische elektriciteit op. Wanneer de luchtvochtigheid hoog is wordt er als het ware een laagje water op je haar en huid gelegd, waardoor je haar minder droog is en dus minder snel statisch.

Tips tegen statisch haar

Haarborstel

Tijdens het borstelen ontstaat er wrijving die de statische elektriciteit veroorzaakt. Borstel je haar daarom niet te vaak. Ook is het belangrijk om een goede borstel te gebruiken. Gebruik geen borstels van plastic en metaal, kies in plaats daarvan een borstel of kam gemaakt van natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan, zwijnen haar, hout of bamboe. Om je statische haar te ontladen kun je ook een beetje haarlak op je borstel sprayen. Je hebt ook speciale anti-statische haarsprays.

Gebruik een goede conditioner en shampoo

Een conditioner zorgt ervoor dat je haar vochtregulerende bestanddelen opneemt en het sluit de haarschubben, hierdoor blijft vocht in het haar zitten en wordt je haar niet alleen super glanzend en zacht, maar ook minder droog en dus minder gevoelig voor statische lading. Gebruik geen shampoos die je haar uitdrogen, zoals zilvershampoos. Gebruik in plaats daarvan een hydraterende en voedende shampoo. 

    

Was je haar niet te vaak

Wanneer je je haar te vaak wast, kan het ook sneller statisch worden. Je hoofdhuid produceert namelijk oliën die een beschermend laagje over je haar leggen en deze oliën gaan statisch haar tegen. Droogshampoo gebruiken om het wassen van je haar uit te stellen, kun je beter ook niet doen. Droogshampoo ontvet namelijk je haar waardoor je haar droger wordt. En droog haar wordt heel snel statisch. 

Gebruik geen hittestyling

Probeer geen hittestyling, zoals een stijltang of föhn, in je haarroutine te gebruiken, hitte maakt je haar droger, en droog haar is sneller statisch. Wanneer je toch gebruik wil maken van hittestyling, gebruik ze dan op de laagste stand. Want hoe minder warm, hoe minder droog je haar wordt. Zorg er ook voor dat je een hittebescherming voor je haar gebruikt. Tip! Gebruik er één voor droog haar.

 

Draag katoenen kleding

Wol en synthetische kleding zijn erg gevoelig voor statische elektriciteit.Vermijd wol en synthetische kleding van polyamide en acryl. Draag in plaats daarvan truien en vesten van katoen of zijde. Deze materialen zijn minder gevoelig voor statische elektriciteit. 

Hopelijk zorgen deze tips ervoor dat je deze winter niet met statisch haar de deur uit hoeft! Mochten jullie nog vragen hebben, stel ze dan hieronder in de reacties.

 

Opmerkingen

Wees de eerste die een reactie plaatst
Plaats een reactie

Auteur

Elserieke Dales

Elserieke Dales

29 jaar | Marketing Manager | Social Media | Trendwatcher | Muziekliefhebber |